PVC prozori

PROZORI

toplotna i zvučna izolacija, veća sigurnost

Prozori formiraju fasadu svakog doma kao ni jedan drugi građevinski element. Naime oni stvaraju, na prvom mestu, stil kuće. Važni elementi su veličine, proporcije, oblik i boja. Pored standardnog oblika, pravougaoni, prozori mogu biti proizvedeni u skoro neograničeno različite oblike

 • Po pitanju energetske efi kasnosti i toplotne izolacije objekata, posebno pažnju zauzimaju prozori, jer kroz njih prolazi do 40% gubitaka toplote..
 • Od 2014. godine, evropske norme zahtevaju termičke propustljivosti prozora da budu ispod 1,4 W/m2K. S obzirom na to, Rollplast nudi različite proizvode, koji dostižu parametre od 0,8 W/m2K (Rollplast Prestige) do 1,4 W/m2K (Rollplast standard).
 • Još jedan veoma važan element je staklo, koji zauzima 80% površine prozora – za bolju izolaciju, nudimo trostruki stakopaket plus high selective lajsnu.
 • Intenzivan život i saobraćaj u gradu zahtevaju da se obrati pažnja na faktor buke – od koje zavisi naša svakodnevna udobnost i zdravlje. Jedan od faktora za mirno i tiho životno okruženje je dobra izolacija fasade, koja u mnogome zavisi od izbora zastakljivanja. Rollplast nudi širok spektar različitih kombinacija prozora, kao najstandardnije staklo od 24 mm postiže 31 dB. Dobar izbor za spas od nepodnošljive buke su prozori "Rollplast guard" sa staklom koje postiže 34 do 41 dB.
 • Vrlo važno za poboljšanje zvučne izolacije su sledeći elementi: Prisustvo trostrukog gumenog zaptivača štoka, izbor odgovarajuće kombinacije stakla, dobro popunjavanje montažnom penom i završni radovi.
 • Na kraju, ali ne manje važno, mnogo ljudi zamene svoje prozore samo iz razloga vezanih za arhitekturu i dizajn. Oni imaju specifi čne zahteve za oblik, boju, ukras i dr. Mi ispunjavamo ove zahteve sa širokim asortimanom proizvoda.

Energy Save & Energy Save Plus

 • Ovaj prozor ima veoma dobre izolacione karakteristike. Preporučuje se za severne i istočne strane zbog specifičnosti stakla, od kojeg je napravljen. Nije pogodan za južne i zapadne strane, ako nepostoje dodatne zaštite od sunca, jer je tokom vrelih letnjih dana sunčeva energija prodire kroz staklo, i značajno može da ugreje stan.
 • Trojno podesivi okov sa osnovnim nivopm bezbednosti ( WinkHaus, Nemačka). Mogućnost skrivenog okova.
 • Čelična ojačanja u PVC profilima zbog veće izdržljivosti na deformacije.

Termo Reflect & Termo Reflect Plus

 • Ovaj proizvod sadrži prednosti u odnosu na prozor ENERGY SAVE, zahvaljujući dodatnom energetskom pokriću spoljnog stakla, smanjujući prodiranje sunčeve toplote u kući. To dovodi do prijatnog ambijenta i smanjuje troškove klimatizacije u letnjim mesecima. Rollplast nudi pet vrsta visokoenergetskih stakala - neutralna, zelena, plava, siva i bronzana.
 • Trojno podesivi okov sa osnovnim nivopm bezbednosti ( WinkHaus, Nemačka). Mogućnost skrivenog okova.
 • Čelična ojačanja u PVC profilima zbog veće izdržljivosti na deformacije

Guard

 • Ovaj prozor kombinuje odličnu toplotnu izolaciju i sigurnost za veću bezbednost doma. Pogodan za kuće i niže spratove stambenih zgrada u kojima je rizik od provale kroz prozor znatno veći. Ovaj prozor se preporučuje od strane osiguravajućih društava i bezbednostnih agencija!
 • PVC profil Rollplast 70 mm, PVC profil Trocal 76 mm, PVC profil Trocal 88+ mm,AL profil sa termo prekidom E-45, AL profil sa termo prekidom Alumil S60
 • Staklopaket sa debljinom 32 mm, 34 mm, 36 mm, 40 mm, 50 mm visokoenergetsko ili niskoemisiono 4 mm (GUARDIAN EUROPE), float i laminiranog stakla i argon gas. Laminirano staklo može biti obloženo (niskoemisiono ili visokoenergetsko), što dodatno pojačava svoje funkcije.

Prestige

 • Sa svojim jedinstvenim karakteristikama ovaj prozor može da se koristi u izgradnji niskoenergetskih zgrada i za "pasivne kuće".
 • PVC profil Rollplast 70 mm, PVC profil Trocal 76 mm, PVC profil Trocal 88 mm,AL profil sa termo prekidom E-45, AL profil sa termo prekidom Alumil S60
 • Staklopaket sa debljinom 32 mm, 34 mm, 36 mm, 40 mm, 50 mm visokoenergetsko (Clima Guard Solar) 4 mm (GUARDIAN EUROPE), float stakla 5 mm, niskoemisiono staklo 4mm (GUARDIAN EUROPE) i argon gas.
 • Foliranje profila po katalogu i mogućnost aluminijuske obloge, farbana po RAL-u ili folirana. Izbor boje po RAL-u za aluminijumske profile i foliranje u drvo dekoru

Sistemi za prozore

Sistemi za klizanje

Staklopaketi

Staklopaketi

Staklopaket je konstrukcija od dva ili više stakla, između kojih postoji vazdušni prostor formiran od različitih veličina lajsni i hermetički je zatvoren.
Za najbolje tehničke karakteristike zastakljivanje mora imati dva stepena zaptivanja.
Dvoslojni staklopaket sastoji se od distancionog okvira (lajsna), ispunjena adsorbentom (molekularno sita), na kojima se sa obe strane stavlja butil, služi kao barijera protiv prolaska vodene pare (prvi stepen zaptivanja). Druga prepreka je spoljnje zaptivanje prostora između stakla i lajsne, takozvani polisulfid. Lajsna služi da drži određenu distancu između stakala. Kada se pravilno proizvede staklopaket ne dozvoljava prodor vode i ne može biti kondenzacije između panela.
Stakopaket je oko 80% od površine celog prozora i najviše utiče na izolacione karakteristike prozora – toploizolacija U (W/m2K), zvučna izolacija R (dB), solarni faktor g (%), svetlopropustljivost (%).

Karakteristike staklopaketa

Koeficijent prolaza toplote (Ug) – označava količinu toplote koja prolazi u jedinici vremena kroz 1 m2 staklene površine sa temperaturnom razlikom od 1 K između susednih stakla sa vazduhom iz prostorije (Ug = W/m2/K). Ovo je najvažnija tehnička specifikacija za staklopaket. Manje vrednosti koeficijenta znači manji su gubici toplote i manji su troškovi grejanja.
Zvučna izolacija (Rw) – Indeks Rw opisuje karakteristike zvučne izolacije staklopaketa. Viša vrednost ovog indeksa – poboljšana zvučna izolacija.
UV (%) – prolaz štetnih UV zraka dovodi do bledih boja i izazva rak kože.
Solarni faktor (%) – zbir direktno prenete energije i dela energije koju apsorbuje staklo, koja se emituje od strane staklopaketa ka enterijeru.Što je veća direktna refleksija sunčeve energije, manji je solarni faktor i manji su troškovi za klimatizaciju tokom letnjih meseci.
Transmisija (%) – prolaz vidljive svetlosti (prirodne svetlosti). Što manja transmisija manja je i svetlost u sobi.
Refleksija (%) – odnos odbijene svetlosti od stakla. Za koliko je veća refleksija (%) stakla za toliko je veći efekat ogledala.
Pored toplo izolacionih karakteristika, zvučna izolacija je veoma bitan faktor jednog staklopaketa kao materijala u građevinarstvu. Zvučna izolacija stakla je stepen apsorbcije zvučnih talasa. Akustična svojstva prozora mogu se meriti na osnovu vrednosti zvučne izolacije Rw u dB (decibelna skala). Decibelna skala je logaritamska funkcija tako da se vrednosti kreću:
 • 3 dB – jedva primetan šum;
 • 10 dB – buka se smanjuje za 50%;
 • 20 dB – buka se smanjuje za 75%;
 • 30 dB – buka se smanjuje za 88%;
 • 40 dB – buka se smanjuje za 94%;
zvucna-izolacija Dobra zvučna izolacija se postiže:
 • asimetričnim sastavom stakla – kombinacija različitih debljina stakala (npr 5+4 mm) dovodi do poboljšanja apsorpcije rezonantih vibracija;
 • zapremina gasnog prostora – veće rastojanje između stakala znači veća zvučna izolacija;
 • korišćenje laminiranog stakla i stakla sa posebnom folijom za apsorbciju zvuka;
 • korišćenje inertnog gasa (argon, kripton) u zastakljivanju poboljšava zvučnu i toplotnu izolaciju.
Na osnovu evropskih standarda, Rollplast preporučuje za stambene zgrade, škole i bolnice u blizini prometnih ulica i prometnih raskrsnica da se koristite prozori sa zvučnom izolacijom 37-39 dB, a za one u blizini autoputeva, aerodroma i industrijskih zona 41-44 dB.
drske za prozore

ActivPilot Comfort PADKActivPilot Comfort PADK (okov za paralelno otvaranje).

Na osnovu modularnog sistema activPilot, Winkhaus razvija potpuno novi koncept okova activPilot, Winkhaus PADK, koji omogućava paralelno otvaranje krila 6mm ispred štoka.

Time se obezbeđuje kontinuirana i prirodna ventilacija prostorija. Pored ventilacije, Winkhaus ne ignoriše sve veću potrebu za protiv provalnu zaštitu, dozvoljavajući i paralelno otvorenom krilu da dostigne vrednosti bezbednosne klase – RC2 / WK2.

Ovo osigurava istovremeno provetravanje stanova i zaštitu od provale.

ActivPilot PADK sistem kombinuje, dokazani koncept modularnog okova, sa inovativnomi funkcionalanom tehnologijom paralelnog otvaranja krila. Tako pored horizontalnog i vertikalnog otvaranja, krilo se može otvoriti paralelno, povećavajući funkcionalnost prozora putem prirodne ventilacije i garantovane bezbednosti (RC2 / WK2).

 • Inovativno – 6 mm rastojanje između paralela krila i štoka prozora
 • Udobno – Prirodna i bezbedna ventilacija u svim godišnjim dobima.
 • Sigurno – Čak i sa paralelno otvarnim vratima, sistem je osiguran i sertifikovan protiv provale, na isti način kao i potpuno zatvoren prozor.

ActivPilot CONCEPTActivPilot CONCEPT (zadnja generacija okova)

ActivPilot najnovija generacija sistema okova Wikhaus, kombinuje najsavremeniji dizajn i visoku funkcionalnost, garantovano iskustvom kompanije, koja već 160 godina ulaže u razvoj i promociju inovativnih sistema okova na evropskom tržištu.
ActivRilot jedini okovni sistem na tržištu koji se standardno isporučuje sa većim nivoom sigurnosti u konfiguraciji za osnovna otvaranja prozora. Ovo je zbog činjenice da su svi elementi zaključavanja na krilu prozora većeg stepena sigurnosti (RC1/ WK1, RC2/WK2) To se postiže kroz zamenu prihvatnika sa većim nivoom bezbednosti, što je velika prednost i kod servisa već ugrađenog prozora.
Kod activPilot-a standardno su postavljeni elementi sa dodatnom funkcijom i zaštitom, kao dvofunkcionalni element (osigurač + podizač za prozore) i trofunkcionalni element (osigurač + podizač + šnaper za balkonska vrata), dok se kod drugih okovnih sistema takvi elementi naručuju posebno po želji kupca.
ActivPilot SELECT (SKRIVENI OKOV)ActivPilot SELECT

Potpuno skriveni okov, za otvaranje po vertikalnoj i horizontalnoj osi - activPilot Select ispunjava najviše zahteve u dizajnu i pogodan je i za prozore sa teškim krilama. Sistem je pogodan za krila težine do 150 kg. Može se koristiti u svim prozorima gde je montažni kanal za okov 16 mm i površine do 3 m2.
ActivPilot Select dostupan je za prozore od PVC-a, aluminijuma ili drveta.

dekorativne lajsne
UNUTRAŠNJE DEKORATIVNE LAJSNE

Unutrašnje dekorativne lajsnu su dodatak prozoru i daju individualni stil i estetiku. One su pričvršćene za ram distancione lajsne staklopaketa i raspoložive su u više boja i širina.
Uz pomoć dodatnih elemenata mogu biti dizajnirane različite figure: krstovi, dijamanti, "sunca" i drugi.

 • Dekorativna lajsna 8 mm Boje na zalihama: bela, zlatna srebrna i srebrna matirana
 • Dekorativna lajsna 18 mm Boje na zalihama: bela, zlatni hrast, tamni hrast, mahagoni, orah
 • Dekorativna lajsna 26 mm Boje na zalihama: bela, zlatni hrast i orah


SPOLJNE DEKORATIVNE LAJSNE

Spoljne dekorativne lajsne su u razmerama: 26 mm, 35 mm i 50 mm.
Na zalihama su u bojama:
bela, zlatni hrast, orah, tamni hrast i mahagoni . 
Lajsne mogu biti od PVC ili aluminijuma.

High selective dietandioner

High selective dietandioner ili "topli kant" kod termoizolacionih stakalopaketa se koristi umesto običnih aluminijumskih lajsni. Koristi se za poboljšane toplotne karakteristike.
High selective dietandioner Rolplasta je napravljen od PVC-a ili nerđajućeg čelika, zbog činjenice da ovi materijali imaju manju toplotnu provodljivost.
U prozoru sa High selective dietandionerom može biti postignuto smanjenje koeficijenta prolaza toplote za oko 7%, uz smanjenje rizika od kondenzacije na ivici stakla i plesni na unutrašnjoj strani prozora.

© 2016 ProGlass stolarija
Sva prava zadržana.