Zavese i venecijaneri

ROLO ZAVESE

ROLO ZAVESE

  • Rolo zavese su elegantne, moderane i prate trendove u opremanju moderne kuće. Imaju izuzetno jednostavan mehanizam upravljanja, napravljene su od tekstilne tkanine – 100% poliester, poliester i PVC ili fiberglas. Rolo zavese mogu blago da priguše svetlo, a daju i sto posto zatamnjenje. Postoji beskrajna raznolikost dezena, razni mehanizmi za upravljanje i mnogo različitih načina za ugradnju – plafon, zid ili prozor..
ROLO ZAVESE DAN I NOĆ

ROLO ZAVESE DAN I NOĆ

  • Ova vrsta zavesa su dizajnirane tako da kombinuju dve vrste materijala - transparentni, koji prenosi svetlost i toplotu, i netransparentni koji pruža zaštitu od svetlosti i privatnost tokom dana - tako da možete izabrati da li da uživate u pogledu kroz prozor ili prijatnu atmosferu u vašem domu. Elegantne i moderne zavese koje čine da enterijer odaje jak utisak, i shodno tome postoji veliki izbor modela, boja i tkanina.

RIMSKE ZAVESE

RIMSKE ZAVESE

Rimske zavese kombinuju udobnost tkanine i praktičnost zavese. Ovaj originalni proizvod nosi duh Istoka i pogodan je za svačiji ukus i dekor. Sa spuštenim zavesama tkanina stoji glatko ispred stakla, a sa podignutim – tkanina stoji elegantno plisirano.
○ Moderna alternativa za zavese;
○ mehanizam predviđa lako uklanjanje tekstila za čišćenje ili zamenu;
○ smatra se za najelegantnije klasično rešenje;
○ Širok asortiman tkanina;
○ Postoje dva modela Rimskih zavesa:
•"Stil" – garnišla i mehanizmi su pogodni za direktnu montažu na prozor i dozvoljavaju model "Dan i noć" sa dva sloja sa različitom svetlosnom propustljivošću;
•"Maksi stil" - prednost je mogućnost izrade velikih zavesa - do 3 m širine i visine, sa maksimalnom površinom zavese 9 m2.
PLISE ZAVESE

PLISE ZAVESE

Plise zavese kombinuju jedinstveni dizajn sa uspešnom kontrolom dnevne svetlosti i temperature
○ štite od neželjenih svetlostnih refleksija;
○ izrada u neobičnim oblicima (trougao, krug, polukrug, trapez);
○ proizvedene od antistatičkog materijala koji ne zadržava prašinu;
○ montiranje na svakom krilu, što omogućava lako otvaranje bez obzira na položaj zavese;
○ zauzima minimalni deo stakla kada je prikupljena;
○ tkanine su eterične (potpuno dekorativni efekat), platna (propuštaju svetlost, ali su neprovidna) i tkanine sa refleksijom (reflektuju 70% sunčevih zraka);
○ različite upravljačke varijante omogućavaju zavesama da se upravljaju od dna ka vrhu, odozgo u oba smera;
○ praktično i lepo rešenje je zavesa "dan i noć", koja je kombinacija dva različita platna sa različitim svetlopropustljivostima;
○ Energetska efikasnost kroz tkanine Duette – rezultati analize iz Fraunhofer Institut, Nemačka, utvrdili su da Duette smanjuje za 49% toplotni gubitak prozora, smanjuje unos toplote u sobi na 78%. Regulišu i optimiziraju akustični kvalitet prostorije i poboljšavaju jasnoću razgovora.
TRAKASTE ZAVESE

TRAKASTE ZAVESE

Trakaste zavese su izrađene od visoko kvalitetnog platna uz širok spektar boja, uvežena iz vodećih zemalja u proizvodnji tekstilnih tkanina - Italija, Španija, Turska.

Specifično za njih je da mogu u potpunosti da zamene zastore, kompletirajući unutrašnjost kuće i kancelarije, i imaju različite stepene propustljivosti, apsorpcije i refleksije solarne energije u zavisnosti od funkcije, namene i želje kupca.

Dostupane su lamele 89 mm i 127 mm i preko 350 boja tkanine i varijanta dan i noć.
JAPANSKI ZID

JAPANSKI ZID

○ pogodna za velike prozore u "francuskom" stilu i za duge prozore, kao i za pregradu delova soba;

○ optimalna preklapanja između platna ne dozvoljavaju prodor svetlosti;

○ Širok spektar dezena i boja (mogu se izraditi sa svim platnima za rolo i rimske zavese). Oprema je dostupna u beloj boji;

○ mehanizam šina ima različite kombinacije – od 3 do 9 kanala šine u zavisnosti od veličine zavesa po širini. Mehanizam omogućava prikupljanje na jednu stranu ili na dve strane.

© 2016 ProGlass stolarija
Sva prava zadržana.